Road Tour Freeletics Ke Segamat,Johor

Assalamualaikum…

Lama juga Otomen tidak bersiaran dalam blog ni. Hari ini, setelah hampir 4 bulan tidak menulis, Otomen cuba untuk meluangkan kembali menulis di sebalik blog buruk Otomen.

*****************************************

ROADTOUR TEAM #CORE2BEFIT FREELETICS KE SEGAMAT, JOHOR

img_0657

Pada 27 Ogos yang lalu, Otomen bersama LeYa, isteri Otomen telah diberi kesempatan untuk membuat liputan berkenaan sukan freeletics yang berlangsung di Dataran Segamat, Johor.

Apa itu Freeletics? Freeletics merupakan sukan yang menggunakan anggota badan secara keseluruhannya. Freeletics ni berasal dari Jerman dan kini sudah dibawa masuk ke Malaysia untuk diberi pendedahan tentang kepentingan penjagaan kesihatan diri yang mana kini sudah berkurangan di kalangan rakyat Malaysia.

img_0684

img_0693

img_0722

Freeletics Malaysia adalah umum dan sangat ramai ahlinya. Jadi, Otomen diberi peluang untuk menyempurnakan hasrat Founder Team Core2BeFit, Mohd Firdaus bin Ishak untuk memartabatkan Team Core2BeFit di persada dunia. Core2BeFit yang diasaskan oleh Coach Firdaus bersama pasangannya, semakin giat aktif di setiap pelusuk Tanah Air untuk memberi kesedaran penjagaan kesihatan dengan gaya hidup sihat melalui sukan freeletics ini.

Team Core2BeFit yang semakin gah dan memiliki kekuatan ahli yang ramai memberi impak positif terhadap sukan freeletics ini dengan kehidupan seharian kita.

img_0736

img_0741

img_0748

Pelbagai aktiviti yang dilaksanakan bagi menarik minat orang ramai untuk menyertai sukan freeletics ini. Selepas semua coach pada Team Core2BeFit memberi tunjuk ajar kepada orang ramai, kini tiba pula ke mini pertandingan untuk mengetahui dan mengenali beberapa orang yang faham tentang aktiviti yang dilaksanakan.

img_0755

Tidak ketinggalan juga setelah penat lelah berhempas pulas memerah keringat untuk menang dalam sketsa mini pertandingan yang dianjurkan, kini tiba pula pemberian hadiah yang ditaja oleh kumpulan DietLicious, pakar pemakanan untuk penjagaan kesihatan harian. Tahniah diucapkan kepada para pemenang yang telah bekerja keras untuk menang dalam setiap aktiviti yang dilaksanakan.

img_0775

img_0777

img_0785

img_0797

Sesi fotografi beramai-ramai mengakhiri aktiviti sukan Freeletics di Dataran Segamat lebih kurang jam 10.00pagi. Sangat luar biasa hebat Otomen perhatikan dari setiap yang hadir kerana mereka sentiasa menunjukkan wajah ceria walaupun kepenatan.

img_0818

Rezeki Otomen dan LeYa tidak terhenti di sini. Salah seorang ahli baru yang hadir untuk bersama Team Core2BeFit memiliki sebuah cafe dikenali Ngeteh Port dan telah menaja hidangan sarapan pagi kami di cafe beliau.

Alhamdulillah, semoga rezeki beliau berlipatkali ganda. Kami disaji dengan durian kampung yang sangat enak dan hidangan sarapan roti parata ala-ala Italian gitu.. hahaha…

img_0833

img_0845

img_0838

Otomen memang seronok dan berterima kasih kerana memberi peluan kepada Otomen untuk membuat liputan berkenaan sukan freeletics bersama Team Core2BeFit yang sangat2 awesome dan hebat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.