MURFEST 2017 | Wellness, Music & Dance Festival

Baru-baru ini pada 12 September lalu, telah berlangsung satu Majlis Pelancaran serta Jelajah dan Pengalaman Sambutan Kesihatan, Muzik dan Tarian di Festival Bandaraya Malaysia (MURFEST 2017). Majlis ini berlangsung sekitar jam 9.00 pagi di Le Meridien Putrajaya.

XHale Asia (M) Sdn Bhd (XHale Asia) telah mempersembahkan Malaysia Urban Retreat Festival (MURFEST 2017) yang mana akan kembali sekali lagi buat tahun ke-4 penganjurannya yang bermula pada 3 – 5 November akan datang di Le Meridien Putrajaya. Turut mendapat sokongan dari Kementerian Belia & Sukan melalui FitMalaysia dan Kementerian Pelancongan & Kebudayaan Malaysia, XHale Asia berhasrat untuk membangunkan negara Malaysia ke arah hub pelancongan kesihatan dan kesejahteraan menjelang tahun 2020.

Seperti yang kita maklum juga, hari ini ekonomi Wellness Global mencecah nilai $3.7 trillion dan menjadikan ianya adalah salah satu kategori eknomi yang paling pesat berkembang. Di Malaysia amnya, industri kesihatan berkembang pada kadar 12.8% setiap tahun sejak 2012 lagi. Turut menggabungkan elemen insentif daripada kerajaan, ia disasarkan untuk menyumbang RM400 juta kepada pendapatan negara kasar pada tahun 2020 dengan lanjutan mewujudkan lebih daripada 3,500 pekerjaan.

“MURFEST telah lama memperkenalkan minda kehidupan sihat melalui aktiviti kesejahteraan dan usaha ini patut diteruskan untuk melaksanakannya pada MURFEST. Pada tahun ini, kami berbangga untuk bekerjasama dengan pakar industri untuk mempertingkatkan lagi intipati festival,” kata Shobie Malani, pengasas MURFEST.

MURFEST diwujudkan bertujuan untuk membangkitkan semangat kebandaran (Urban Spirit) dalam diri setiap individu agar sama-sama menjalani gaya hidup yang seimbang dan harmoni dan meneruskan objektifnya untuk menyediakan platform dan ruang untuk penemuan diri, penguasaan diri dan pengetahuan melalui pelbagai amalan kesihatan melalui bengkel dan tarian parti kecergasan.

XHale Asia menumpukan strategi pertumbuhannya dalam latihan Kesejahteraan Korporat menerusi kerjasama potensinya dengan HRDF dan Kementerian Belia & Sukan. Trend yang semakin meningkat naik di kalangan korporat untuk memberi tumpuan kepada kesejahteraan pekerja pastinya menjadi satu tanda yang positif.

Menampilkan juga pelatih-pelatih Salsation rantau ini dan termasuk juga pengasasnya, Alejandro Angulo melalui kerjasamanya dengan 360 Active Studio yang akan berlangsung di The Plaza, LimKokWing University, Cyberjaya.

Buat kali pertama juga, MURFEST memperkenalkan dan mengendalikan Anugerah & Kecantikan Asia (ABWA) 2017 dengan kerjasama HitMan Solution Asia. ABWA ini bertujuan untuk mengenalpasti perniagaan dan individu dalam industri kecantikan dan kesejahteraan dan juga menggalakkan landskap bersaing demi jenama dan syarikat-syarikat dalam pasaran semasa. ABWA akan diadakan pada 29 November di Sunway Lagoon Hotel & Resort.

Shobie berkata lagi, “Setiap tahun MURFEST akan terus menambah baik setiap program yang dianjurkan dan pada tahun ini MURFEST memperkenalkan segmen Anugerah untuk mengakui keunggulan berat badan dalam industri kecantikan dan kesejahteraan. Tanpa pihak berkepentingan penting, industri kesihatan di negara ini sahaja di rantau ini tidak akan berkembang.”

Peserta yang akan ke MURFEST 2017 juga boleh mengharapkan satu pengenalan baru yang lain ke dalam program tersebut termasuk Master Classes dan diberikan PERCUMA untuk semua aktiviti yang berasaskan komuniti. Menambah nilai kepada Festival adalah JustBe Markets, ruang sehenti kesihatan dan kesejahteraan yang menjanjikan untuk menambah nilai kepada Festival dengan mempamerkan hasil terbaik dalam produk kesihatan organik, buatan sendiri dan homegrown.

XHale Asia juga memeterai Memorandum Persefahaman (MOU) dengan Converge Sdn Bhd, rakan tunggal Fusionex International yang menyediakan platform e-Commerce PKS dan sangat pakar dalam pengambilalihan Analytics dan Big Data untuk perusahaan dan perniagaan di Malaysia.

XHale Asia dan Converge Sdn Bhd merancang juga untuk memanfatkan potensi dalam Kesihatan, Kesejahteraan dan Kecantikan dengan menawarkan bantuan kepada jenama dan penaggan untuk mengurus, memahami dan memperoleh maklumat berguna melaluli pasaran yang berdedikasi. Kerjasama ini memberi tumpuan dalam merapatkan jurang antara perniagaan Kesihatan, Kesejahteraan dan Kecantikan serta teknologi seterusnya memberikan pengalaman yang luar biasa dan juga positif kepada para pelanggan dari pelbagai pasaran di Asia. Dalam kerjasama ini dengan MURFEST, Converge Sdn Bhd menyediakan Fusionex ANT dan 8excite sebagai platform digital dan kesetiaan untuk JustBe Markets.

Bagi keluarga yang mempunyai anak-anak bolehlah enjoy di KIDZ CLUB, Le Meridien Putrajaya di mana ia akan membawa kanak-kanak seperti berada di sebuah syurga yang sangat indah yang tidak hanya memanfaatkan tanpa batasan tetapi mampu memenuhi keperluan emosi dan mental mereka yang sensitif dan sedang berkembang.

Menariknya lagi di MURFEST 2017, korang akan disajikan dengan Persatuan Spa Malaysia (AMSPA) yang turut menganjurkan Hari Pertama Konvensyen Kesejahteraan AMSPA di sana.

Sebarang tiket masuk ke festival tersebut, boleh dapatkan bermula RM69.00 sehingga RM399.00.

Maklumat lanjut, boleh layari atau hubungi seperti yang tertera di bawah:

Website | www.murfest.com

Email | support@murfest.com

Facebook | www.facebook.com/MURFEST

Instagram | www.instagram.com/mymurfest/

2 thoughts on “MURFEST 2017 | Wellness, Music & Dance Festival

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.