Konsert INDIEVAGANZA Sempena Festival Putrajaya LIFT 2019 Tampilkan 9 Artis dan Band Rock Indie Terbaik Malaysia

Bersempena Festival Putrajaya LIFT (Literacy in Financial Technology) 2019– sebuah festival bermatlamatkan pemerkasaan celik kewangan yang bakal diadakan di Presint 2, Putrajaya pada 28 dan 29 Disember ini, sebuah konsert percuma yang dinamakan INDIEVAGANZA juga telah dirancang sebagai tarikan utama.

Festival ini yang pertama kali dianjurkan akan mempamerkan literasi teknologi kewangan pada masa kini dan hadapan sejajar dengan hasrat Kerajaan untuk membina masyarakat digital dan memacu pertumbuhan ekonomi dalam ekonomi baharu dan era digital.

Apa yang menarik, konsert INDIEVAGANZA ini akan menyaksikan pertembungan Toko Kilat dan Ella dalam satu persembahan khas buat peminat-peminat kedua-dua penghibur ini yang amat terkenal dengan pertunjukan mereka yang penuh bertenaga. “Kami amat berbangga kerana dapat bekerjasama dengan legenda muzik rock negara, Ella, untuk persembahan kami di konsert INDIEVAGANZA nanti. Setelah beberapa kali mengadakan ‘rehearsal’ bersama, ternyata gabungan ini amat serasi serta unik dan bakal melakar sejarah buat kami sebagai penutup tahun 2019. Kepada semua peminat-peminat, datanglah beramai-ramai ke Putrajaya dan saksikan persembahan istimewa kami bersama Ella di INDIEVAGANZA”, kata Edwin Raja selaku vokalis dan pemain gitar kumpulan Toko Kilat.

Festival Putrajaya LIFT merupakan kerjasama Kementerian Kewangan Malaysia dengan Bank Negara Malaysia dan industri kewangan Malaysia. Ia terbahagi kepada beberapa komponen seperti Pavilion Kewangan Digital (pameran utama) atau The Pavilion yang menyediakan seminar, bengkel, ceramah dan pameran menarik daripada institusi kewangan dan syarikat teknologi kewangan (fintech) dan The Showcase yang merupakan pameran awam mengenai aspek kehidupan masa hadapan dinamakan Future Pods. The Market pula merupakan tempat membeli belah khas untuk para pengunjung menampilkan jenama kreatif terkemuka Malaysia menjurus kepada gaya hidup, fesyen dan kecantikanseperti Pasar Glam, Pasar Seni, Pasar Botani dan Pasar Tradisi. Pengunjung juga dapat menikmati pelbagai  pilihan makanan dan minuman yang akan melengkapkan keunikan festival ini di Medan Makan. Konsert INDIEVAGANZA termasuk di dalam komponen The Fringe – sebuah ruang hiburan yang menampilkan persembahan kesenian teknologi tinggi, aksi-aksi jalanan dan persembahan hiburan lain

Festival Putrajaya LIFT dan konsert INDIEVAGANZA adalah PERCUMA .

Untuk maklumat lanjut, layari

Website

www.putrajayalift.com

Instagram

@putrajayalift2019

Facebook

Putrajaya LIFT Festival

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.