Rekaan Tapak Kasut Dengan Gigi Manusia

Bagi korang yang menjaga penampilan terutama pada kasut, Otomen pasti dan yakin korang akan memilih kasut yang elok dan berkualiti bagi memberi kesan yang hebat sepanjang korang pergi bekerja atau keluar kan?

Tapi korang pernah tak tengok rekaan tapak kasut dengan lebih 1,000 batang gigi? Okay… ni otomen nak kongsi dengan korang semua. Jom baca!

Har ini, kita tahu lambakan kasut yang direka bentuk dengan unik dah semakin banyak. Terbaharu, karya dari dua pereka Inggeris, Mariana Fantich dan Dominici Young telah mereka bentuk dengan 1,050 batang dari ‘gigi manusia’.

Mariana Fantich dan Dominici Young membuat kasut dari gigi tiruan yang mana mereka menggunakan gigi palsu untuk menukar tapak getah yang terdapat di bahagian bawah kasut.

Menurut Daily Mail, seluruh bahagian bawah kasut kulit yang berwarna hitam itu dihiasi dengan gigi yang bukan sahaja berwarna putih malah ada juga berwarna keemasan.

Kasut unik ini kemudiannya mendapat pandangan baik dan ada juga kritikan seperti
“Seninya sangat menarik.”
“Tapi… kalau teringat ada gigi di tapak kasutku, terus saja mahu muntah bila mengigatkannya. Walaupun itu palsu.”

Fantich dan Young tidak kisah dengan semua kritikan itu. Bagi mereka, kasut yang direkanya itu dianggap sebagai “are predators with no predators“. Kasut tersebut merupakan hasil pengubahsuaian dari kasut jenama Barker yang telah bermula sejak 1880.

Pada tahun 2010, dua pereka itu juga pernah membuat karya sama yang dinamakan The Apex Predators. Terdapat juga hiasan yang dihiasi dengan rambut, mata dan gigi manusia.

Sumber: zamrispoon.blogspot.com

One thought on “Rekaan Tapak Kasut Dengan Gigi Manusia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.