Pengalaman Seorang Perokok

Kita semua sedar dan tahu bahawa tabiat merokok sebenarnya memberi kesan yang buruk kepada kesihatan dan boleh mengakibatkan pelbagai penyakit merbahaya. Namun, bukan mudah bagi seorang perokok tegar ingin menghentikan tabiatnya itu. Almaklumlah nikotin yang disedut dari sebatang rokok setiap hari dah menjadi asasi dalam tubuh badan. Macam Otomen Taro ni lah. Otomen sudah pun … Continue reading Pengalaman Seorang Perokok

Nak Kaya?? Kuasai Marketing 2021-Formula Zero Kos Marketing bersama RichWorks

Macam dah Otomen kongsikan di artikel sebelum ini, siapa tak kenal dengan RichWorks International Sdn Bhd kan? Sebuah syarikat terbesar yang menganjurkan acara dan seminar di Malaysia dalam bidang pembangunan keusahawanan dan pemasaran. Lagi-lagi korang pun mesti kenal dengan pelopornya iaitu pakar motivasi terbaik dunia, Master Coach Datuk Wira Dr Azizan Osman yang juga merupakan … Continue reading Nak Kaya?? Kuasai Marketing 2021-Formula Zero Kos Marketing bersama RichWorks

MARii Perkenal PROKERJA – Laman Web Buat Belia Malaysia Cari Pekerjaan

Malaysia Automotive, Robotics and IoT Institute (MARii) atau Institut Automotif, Robotik dan IoT Malaysia, sebuah agensi di bawah Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) telah melancarkan Prokerja iaitu sebuah laman sesawang yang memberi peluang kepada pencari kerja yang terdiri daripada belia lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau lepasan institut kemahiran, mencari peluang pekerjaan sebagai operator … Continue reading MARii Perkenal PROKERJA – Laman Web Buat Belia Malaysia Cari Pekerjaan

KPM Pinda Takwim Penggal Persekolahan Tahun 2020

PUTRAJAYA, 23 Jun - Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah meminda Takwim Persekolahan Tahun 2020 bagi membantu pihak sekolah membuat perancangan pengajaran dan pembelajaran pelajar. KPM dalam kenyataan hari ini berkata pindaan itu melibatkan cuti pertengahan penggal dua dan cuti akhir tahun yang dikurangkan daripada sembilan hari kepada lima hari bagi sekolah-sekolah di seluruh negara. Cuti … Continue reading KPM Pinda Takwim Penggal Persekolahan Tahun 2020

BBSAP Tawar Rumah Mampu Milik Di Bandar Manjung, Perak

Bercakap tentang pembelian rumah, kebanyakan dari kita akan mempersoalkan harga rumah. Lagi-lagi pada masa kini yang mana harga-harga rumah terlalu mahal dan tidak sejajar dengan pendapatan yang ada. Otomen tahu ramai berkeinginan untuk memiliki kediaman impian terutama golongan muda yang rata-ratanya pun belum mempunyai rumah sendiri. Taraf Nusantara Sdn Bhd, sebuah syarikat pemaju membawa inisiatif … Continue reading BBSAP Tawar Rumah Mampu Milik Di Bandar Manjung, Perak

Pelik Tapi Benar | Hari Perayaan Tanpa Seluar

Pelik Tapi Benar | Hari Perayaan Tanpa Seluar - Itulah yang Otomen nak kongsikan. Seperti yang kita tahu, seluar merupakan salah satu fesyen yang semakin berkembang pesat tidak kira kepada golongan lelaki, wanita dan kanak-kanak. Ia akan menampilkan seseorang itu lebih segak dan bergaya ketika melakukan pelbagai aktiviti harian seperti ke tempat kerja, sekolah, bersukan … Continue reading Pelik Tapi Benar | Hari Perayaan Tanpa Seluar